Friday, February 18, 2011

Twilight and Volvo

Ако живееш вечно каква кола би карал?
Волво С30 или поне във филма „Здрач” вампири карат точно този модел на шведската компания. Безсмъртните карат най-сигурната кола и определено правят най-добрата реклама на волво в книгите и филмите от поредицата „Здрач”. Авторката избира наистина една от най-сигурните коли за безсмъртните си герои, което наистина е интересно като се има предвид, че са вампири, а в същото време се грижат за безапосността си с такъв автомобил. Немога да си обесня защо изборът й е такъв, но смятам, че е готино. След излизането на филма голяма част от публиката разбира за този модел, разбира се тук не включвам хора, които наистина разбират от коли и всеки уважаващ себе си автомобилен запалянко.
Филмът „Здрач” излиза през 2008г. , като е един от най-гледаните филми. Става въпрос за вампир и млада девойка, и тяхната ГОЛЯМА романтична любов, вампир-човек. Бела Суон (Кристен Стюарт) и Едуард Кълън (Робърт Патинсън). Филмът с изумителна скорост придобива голяма популярност. Става един от най-гледаните филми, даже го сравняват с Хари Потър, а ние наистина знаем колко е известено очилатото момче с магическа пръчка. Момичетата пищят само като се спомене Едуард, какво ли остава за волвото. Момчетата гледат сърдито и си мечтаят да карат волво и да са наполвина готини като Едуард. По край него и моделът на шведската компания Волво С30 събира погледи, е вярно не толкова колкото шофьора във филма, но пак достатъчно много за автомобил. Поне със сигурност събира много фенове от женската част. Дори и аз от време на време си помечтавам да имам едно сребристо волво, ако върви и с вампир още по-добре.
Филмът е направен по книгите на Стефани Мaйър „Здрач”, самите книги също са толкова популярни колкото филма или дори самото волво . Издадените книги са пет, а направени филми по книги до момента са три, следващите филми след „Здрач” са „Новолуние” и „Затъмнение”. Инетересеното тук е, че в книгата „Здрач” или изобщо в цялата поредица, се пише за едно и също волво, а във филма „Здрач” е моделът С30. В „Новолуние” и последния излязъл филм - „Затъмнение”, вампирите имат удоволствието да карат още по новия модел на волво ХС60. В следващите два филма, отново откриваме страхотна скрита реклама. Незнам доколко скрита, защото автомобилът не може да се похвали с малки размери или малко сцени, явно създателите на филма са големи фенове на волво, което хич не е нещо лошо, даже напротив. Мисля, че волво е една от най-добрите марки на пазара и заслужено получава внимание.
Автомобилът, за който се пише в книгите, не е този който избират дори и за първия филм. Оказва се по-стар модел на шведската компания, който е спрян от производство през 2007г., поради тази причина на директорите на филма се налага да се спрат на друг модел и тук идва нашия герой от сагата, волво С30. И тук не мога да дам обеснение, защо точно този автомобил избират директорите, но пак смятам че е готино. Вампири те карат, сигурни, безпопасни и бързи коли. Тази сребърна, блестяща чаровница набира популярност след филма, въпреки че е сравнително нов модел, дори и сега. Колата наистина заслужава аплодисменти и за ролята си в „Здрач”, и разбира се заради нейната красота, бързина и сигурност.
Всеки фен на филмите „Здрач” неизменно се превръща във фен и на Волво. Независимо с кой от моделите си присъства шведската компания, хората успяват да се докоснат до колата, да и се порадват, да я опознаят, да се влюбят безусловно и дори подсъзнателно да се пристрастят към нея – както към другия безсмъртен любимец на публиката Едуард. Волво С30, както споменах вече, е по-нов модел, излиза през 2006г., но след появата му във филма става касов хит, абсолютно заслужено.
Този автомобил, както вече знаем отлично изиграва ролята си и си спечелва безброй почитатели по света, но не само с перфектното си представяне в сагата, но и със сребристата си красота, уникално излъчване и дизайн, със своята свежа задна част на купето. С изваяни леко намигващи, наклонени фарове, уголемена радиаторна решетка. Подчертани арки на калниците и устремена линия на капак и разбира се не на последно място ни оставя без дъх малката задница. Този „герой” от сагата в ролята на любимеца на голяма част от публиката заслужено е една от иконите на автомобилния пазар. Това е и един от най-икономичните и безопасни автомобили.
Освен сред феновете на Здрач, С30 е посрещнат на автомобилната сцена с одобрение и от много екологични организации от всички континенти. Впечатлява ни с 3,8 разход на гориво на 100км. Предлага се с избор от пет бензинови и три дизелови двигателя. Най-мощният е Т5 с 230 конски сили, а най-икономичният е 1,6 литровия дизелов агрерат с новата еко версия Drive. По отношение на сигурността С30 е едно истинско волво. Обурудването за безопасност включва, система за защита при камшичен удар – WHIPS, както и система за странична защита SIPS, включваща странични въздушни възглавници и въздушни завеси IC. Дефлектори в джантите преодоляват въздушното съпротивление на автомобила и теглят купето с 10-15 процента по-бързо. Освен с безброй почитатели, може да се похвали и с неговата специална версия Drive със Start/Stop, което отново привлича вниманието на широката публика - този път на автомобилния пазар. Тази уникална функция позволява на автомобила да се изключи, когато е спрял. Ако например шофьорът е вампир и е попаднал в поредното задръстване, и се чуди защо не се е телепортирал някъде, той може да изключи от скорост. Така двигателя на автомобила ще се изключи и после ще се включи абсолютно сам при включване на скорост. Сребристото волво С30 на Едуард от „Здрач” е перфектният автомобил не само за безсмъртни, но най-вече за всички смъртни обитатели на тази планета. Това е кола за млади хора, за всички загрижени за околната среда, за всички които ценят нестандартния дизайн и естествено огромното удоволствие от шофирането. За всички които не се притесняват да изпъкват, за всички фенове на „Здрач”. Най-вече за всички които искат да привлекат фенките на „Здрач”, а те са МНОГО. За това – момчета скачайте на С30 и ще пожънете голям успех ! Е не толкова голям като на Едуард от Здрач, но поне ще имате неговата безсмъртна кола.
Имах огромното удоволствие да прекарам един дълъг, прекрасен затвърждаващ чуствата ми ден с волво С30. Ако нямате намерение да си купувате този автомобил, по добре не се качвайте в него, защото ще изпаднете в след автомобилна депресия и повярвайе ми лечението е само едно, да се сдобиете с точно този автомобил, и ако може да е сребрист. Е вярно тук мога да отблежа, че нашият не беше сребрист, а по скоро оранжев, но това изобщо не намали любовта ми към тази неустоима кола. Все пак това е само цвят, и тук ще отбележа, че при закупуването на този автомобил ,може да се индивидуализира интериора.
Предлага ни достатъчно място за четрима души, ако се помъчите може и повече, но не ви го препоръчвам. Моделът е изработен за четрима възрастни. Благодарение на свойте две отделни задни седалки, които са специално конструирани, за да предложат на пътниците по-голямо свободно пространство, чувството за комфорт е като на дивана в хола. Седалките са центрирани за да ни осигурят простор и уют, като в допълнние получаваме по добра видимост напред. Тук е момента да си призная, че съм безвръзвратно и безусловно влюбена във волво С30, независимо в какъв цвят ми го доставят съм готова веднага да скоча и да се насладя на всяка част от секундата. Невероятно неустоима, изключително завладяваща, секси, да определено секси, красива, удобна, и разбира се умее да мърка под краката ти. Събира всички погледи на шофьори и минувачи, ние определено ги събрахме!
Изключителен съвременен автомобил. Освен, че увеличи вече затвърдените ми чуствата към нея, събрах и доста впечатления, дори остана време да ми стане лошо, но не заради волвото, разбира се. (по-скоро шофьорът беше виновен) Знанията ми, че този автомобил е един от най безопасните, в които някога съм имала удоволствието да се возя, ме караха да се чуствам спокойно, сигурно и удобно, независимо от скоростта, която набираше шофьора. Удобна е за градската обстановка, размерите на колата са нормални и добри за намиране на място за паркиране. Нейната система drive in, (която сама по себе си е също толкова страхотна) е уникална за всички задръствания, в които попадаме и се налага на всички шофьори да спират и тръгват на всеки 2 мин. Тук това градско бижу го прави вместо теб. Като допринася и за ниския разход на гориво и въглеродните емисии. Тази нова функция редуцира разхода на гориво между 4 и 8 процента. Акумулаторът може да издържи над 175000 изключвания при задействането на start/stop функцията. Има абсолютно всички удобства, като удобни седалки до чашки за кафе и пепелници. Обурудвана с аудио система от световна класа.
Момичета за съжаление не намерих вампир вътре, но не губя надежда, все пак безсмърните любимци карат точно такава кола. Един съвременен, удобен (когато се налага и бърз) с всичките си екстри, красив (неподлагащо се на второ мнение), наистина един добър автомобил, заслужил си всичките фенове и на Здрач и шведската компания Волво. Тази кола е просто едно малко бижу, с поглед в бъдещето!

No comments:

Post a Comment